Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп заяви отново, че неговата предизборна кампания не е направила нищо незаконно и че не е имало съглашателство с Москва, предадоха световните агенции. Тези уверения Тръмп направи, след като по-рано днес в САЩ 13 руснаци бяха обвинени в намеса в американските президентски избори през 2016 г.

САЩ повдигнаха обвинения срещу 13 руснаци за намеса в изборите
 
"Русия е започнала своята антиамериканска кампания през 2014 г., много преди да обявя моята кандидатура за президентските избори. Резултатите от изборите не са били повлияни от нея. Кампанията Тръмп не е направила нищо незаконно, нямало е съглашателство!", написа в Туитър Тръмп.
 
Малко след като бяха обявени обвиненията, президентската говорителка Сара Сандърс, каза, че президентът е бил информиран за тях и допълни, че "той се радва да види, че разследването на специалния прокурор подчертава, че не е имало съглашателство между кампанията на Тръмп и Русия и че изходът от вота не е бил променен или засегнат".

Русия определи като абсурдни обвиненията на САЩ срещу 13 руснаци
 
В изявление на Тръмп, прочетено от говорителката, президентът отправя призив за единство към страната пред онези, които "се опитват да посеят раздор".
 
реме е да се сложи край на абсурдните партийни атаки, на тези колкото налудничави, толкова и неверни твърдения, на откачените теории, от които само се възползват лоши играчи като Русия, и които не правят нищо за защитата на принципите на нашите институции", се казва още в изявлението.
БТА