/ ThinkStock/Getty Images
Русия определи като абсурдни обвиненията, предявени днес в САЩ срещу 13 руснаци за намеса в президентските избори преди две години, предадоха световните агенции, като се позоваха на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова.
 
"Тринадесет души са били замесени в американските избори? Тринадесет души са се изправили срещу бюджети от милиарди долари на специалните сили? Срещу разузнаването и контраразузнаването, срещу най-съвременните технологии?", написа във Фейсбук говорителката. "Дали това е абсурдно? Да. Но такава е съвременната американска политическа действителност", допълни тя.

САЩ повдигнаха обвинения срещу 13 руснаци за намеса в изборите
 
По-рано днес американското правосъдие обвини 13 руснаци и 3 руски юридически лица в намеса в изборите и американския политически процес. Всички те са обвинени в заговор с цел измама на САЩ, а трима са обвинени, че са прибягнали до банкова измама, докато петима са обвинени в кражба на самоличност.
 
Заговорът целял намеса в политическите и изборните процеси в САЩ, сред които и президентските избори през 2016 г., спечелени от Доналд Тръмп, се казва в документ на министерството на правосъдието, публикуван днес.

САЩ публикува „списък Путин“ със 114 политици и 96 олигарси от Русия
 
В обвинителния акт се твърди, че руският бизнесмен Евгений Пригожин, съюзник на руския президент Владимир Путин, е финансирал тази група, имала стратегическата цел да посее раздор в американската политическа система.
 
Руският бизнесмен вече каза, че не обезпокоен, че името му се споменава в обвинителния акт и допълни, че "американците виждат онова, което искат да видят", предаде Асошиейтед прес като се позова на руски агенции.

Путин с усмивка: Обиден съм, че не фигурирам в „кремълския списък“ на САЩ
 
Компанията за онлайн плащания ПейПал бе въвлечена неочаквано в разследването, след като федерални прокурори казаха, че руските престъпници са я използвали за подпомагане на плащанията за пропагандата, целяща да повлияе на гласоподавателите на изборите преди две години, допълва АП.
БТА