Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Откакто станах политик, осъзнах колко мръсни и фалшиви могат да бъдат медиите, заяви в речта си на Световния икономически форум в Давос президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс.

"Когато бях бизнесмен, медиите се държаха много добре с мен. Едва когато станах политик, осъзнах колко мръсни, злобни, гадни и фалшиви могат да бъдат медиите", заяви американският милиардер, станал президент на САЩ през януари миналата година.

Доналд Тръмп огласи своите спорни "награди за фалшиви новини" (ВИДЕО)

По-рано днес Тръмп отрече да е искал да уволни натоварения с разследването на евентуалната руска намеса в президентските избори в Съединените щати специален прокурор Робърт Мълър, както твърди в. "Ню Йорк таймс", предаде Асошиейтед прес.

"Фалшива новина, хора. Фалшива новина. Типичните фалшиви истории на "Ню Йорк таймс", отговори Тръмп на зададен въпрос.

Руски агенти създали във Facebook 129 събития за изборите в САЩ

Според в. "Ню Йорк таймс" Тръмп е наредил Мълър да бъде уволнен през юни м.г., но се отказал от решението си, след като началникът на правния отдел на Белия дом Доналд Макган заплашил да подаде оставка. Вестникът се позовава на четири осведомени източника, отбелязва Ройтерс.

На Световния икономически форум в Давос американският президент заяви още, че е готов за диалог с Русия. На въпрос дали планира да води диалог с Русия, Тръмп отвърна: "Надяваме се на това".
БТА