Американският президент Доналд Тръмп определи своята първа среща с руския си колега Владимир Путин като страхотна, предаде Франс прес.

Историческа среща между Тръмп и Путин (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Тръмп се срещна вчера с Путин в кулоарите на форума на Г-20 в Хамбург. Първата среща между двамата лидери продължи над 2 часа - доста повече от предвидените 35 минути.
 
"Срещата бе чудесна", заяви Тръмп в началото на разговор с британския премиер Тереза Мей.

Какво обсъдиха и договориха световните лидери на срещата на Г-20?
 
САЩ и Русия обаче се разминават в своите оценки, по-конкретно по въпроса за предполагаемата руска намеса в американските избори миналата година, отбелязва АФП. Вашингтон твърди, че Тръмп е притиснал Путин по тази деликатна тема. Според Москва обаче американският президент е приел уверенията на руския си колега, че страната му не се е месила в изборите в САЩ.
 
Тръмп и Путин обсъдиха и два други спорни въпроса - Сирия и Украйна. САЩ и Русия се договориха вчера за примирие в Югозападна Сирия, което ще влезе в сила утре. Днес руският министър на външните работи Сергей Лавров защити твърдението си, че Тръмп е приел уверенията на Путин, предаде Асошиейтед прес.

Дори Мелания не успяла да откъсне Доналд Тръмп от срещата му с Путин
 
"Вярвайте на Лавров. Аз не работя за (американския държавен секретар Рекс)Тилърсън", се пошегува руският външен министър пред репортери.
 
Лавров обаче прояви колебание, когато бе питан за атмосферата, в която е протекла срещата, и за другите обсъждани теми, отбелязва АП.

Първо ръкостискане между Путин и Тръмп (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Руският външен министър и американският държавен секретар присъстваха на разговора между президентите на двете страни.
БТА