изслушване
изслушване / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди на ФБР да разследва обвиненията в сексуално нападение срещу кандидата за върховен съдия Брет Кавано, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

"Наредих на ФБР да проведе допълнително разследване, за да обнови досието на съдия Кавано", заявил е Тръмп според съобщение, публикувано вчера в Туитър от неговата говорителка Сара Сандърс. Президентът подчертава, че съгласно поисканото от Сената, разследването трябва да бъде ограничено по обхват и да приключи в рамките на по-малко от седмица.

Кандидат за Върховния съд на САЩ отрича обвинения в сексуално посегателство

изслушване
БГНЕС

Вчера Тръмп нареди на ФБР да разследва кандидата за върховен съдия, което му отваря пътя към финалния вот за утвърждаването му на пленарно заседание на американския Сенат. Сенаторът от Републиканската партия Джеф Флейк обаче заяви, че подкрепата му на гласуването в Сената ще зависи от разследването, принуждавайки републиканското ръководство да отложи гласуването с една седмица.


Трета жена обвинява кандидат за върховен съдия на САЩ в сексуални посегателства

По-рано Тръмп заяви, че не е обмислял въпроса за заместник на Кавано, отбелязва Ройтерс.

изслушване
БГНЕС


Тръмп потвърди подкрепата си за Брет Кавано и призова Сената да гласува  

Необичайно голям брой зрители, над 11 милиона, са следили изслушването на Кавано по три американски кабелни телевизии - Фокс нюз, Ем Ес Ен Би Си, и Си Ен Ен, показва цитирано от Ройтерс проучване на института Нилсен, който анализира зрителската аудитория. Сред тях не се включват потенциални зрители, наблюдавали заседанието по ефирни телевизии или по интернет.

изслушване
БГНЕС

БТА