Брет Кавано
Брет Кавано / БГНЕС, архив
Още една жена обвини кандидата на Доналд Тръмп за върховен съдия Брет Кавано в сексуално посегателство, предаде Франс прес.

Джули Суитник разказва в декларация, която бе направена днес обществено достояние от нейния адвокат, че Кавано е бил в младежките си години част от група момчета, които се опитвали да карат момичета да пият или да се дрогират, за да издевателстват после сексуално над тях. Жената казва, че тя е била жертва на групово изнасилване по време на купон, на който присъствал и Кавано. Това е станало през 1982 г.

Кандидат за Върховния съд на САЩ отрича обвинения в сексуално посегателство

Суитник е чиновничка по професия. Тя е третата жена, която в последните седмици обвинява Кавано в сексуални посегателства.  В декларацията си жената разказва, че участвала в дузина купони във Вашингтон в периода 1981 г. - 1983 г., като на тях присъствал и Кавано и един от приятелите му Марк Джъдж.

На няколко пъти по време на тези купони видях Марк и Брет да пият прекалено и да имат напълно неуместно поведение, по-специално да са агресивни към момичетата и да не приемат, че те могат да кажат "не", пише в декларацията жената. В нея тя обвинява двамата, че са се опитвали да галят или опипват момичета без тяхното съгласие.

Брет Кавано и други се опитваха да напият или предизвикат обърканост у момичетата до степен, те да могат да бъдат насилени групово в някоя стая. Имам ясен спомен за момчета подредили се на опашки пред стаи по време на тези вечери, изчакващи своя ред с момичето, което се намираше вътре, допълва жената.

Жена, обвинила в сексуално посегателство кандидат за върховен съдия на САЩ, готова да даде показания

През 1982 г. бях жертва на едно от тези групови изнасилвания, допълва Джули и казва, че не е била способна да се защитава, защото вероятно е била под въздействието на дрога.  Марк и Брет присъстваха, допълва тя, без да навлиза в детайли.

Нейната декларация бе предадена на юридическата комисия в Сената, която оценява кандидатите за Върховния съд. Адвокатът на Джули е Майкъл Авенати, който е адвокат и на порноактрисата Сторми Даниълс, която твърдеше, че имала връзка с Тръмп и че й било платено, за да не я разказва. Сега Сторми и Тръмп са вплетени в съдебна процедура.

Адвокати в сенатската комисия са започнали да проучват декларацията на жената.

Разкритията идват в навечерието на изслушването в Сената на университетска преподавателка, която твърди, че е била обект на сексуална агресия от страна на Кавано по времето, когато те са били в гимназията.

Ново обвинение срещу кандидата за Върховния съд на САЩ Брет Кавано

Кавано е обвинен също, че е показал члена си пред колежка от университета по време на вечеря с много алкохол в Йейл.

В четвъртък Кавано също ще дава показания в Сената под клетва. Днес той отново отхвърли обвиненията и ги нарече клеветнически, фалшиви и недоказани твърдения, дошли в последната минута.

Брет Кавано подема медийна контраатака след обвиненията в сексуален тормоз

Същевременно демократите в Сената поискаха незабавната отмяна на гласуването за одобряване на номинацията на Кавано. Гласуването в юридическата комисия на Сената е предвидено за петък.
БТА