/ Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун може да загуби всичко, ако се държи враждебно, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Тръмп каза това, след като КНДР обяви, че е извършила "много важен тест" в своя ракетен полигон за изстрелване на сателити Сохе, намиращ се в западната част на страната.

Северна Корея поднови атаката срещу Доналд Тръмп

"Ким Чен-ун е твърде умен и може да загуби твърде много или дори всичко, ако се държи враждебно. Той не иска да разваля привилегированите си отношения с президента на САЩ или да се меси в американските президентски избори през ноември 2020 г.", написа Тръмп в Туитър.

"Северна Корея под ръководството на Ким Чен-ун има невероятен икономически потенциал, но тя трябва да проведе денуклеаризацията, както беше обещано", добави Тръмп.

Северна Корея: От САЩ зависи какъв коледен подарък ще получат

Въпреки, че преговорите между двете страни са спрени, президентът на САЩ изрази задоволство от "много добрите си отношения" със севернокорейския лидер. "Мисля, че и двамата искаме да запазим това така. Той знае, че за мен приближават избори", подчерта Тръмп.

Американският президент заяви, че ще бъде "изненадан, ако Северна Корея предприеме враждебни действия".
БТА