/ ThinkStock/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският държавен глава Владимир Путин в телефонен разговор в понеделник се договориха за важността на гарантирането на стабилност на глобалните енергийни пазари. Това се посочва в изявление на Белия дом след разговора.

Тръмп: Действията ни ще бъдат успешни, ако жертвите на коронавируса са под 200 хил.

"Лидерите обсъдиха също така критични двустранни и международни въпроси. Президентът Тръмп и президентът Путин се договориха за важността на осигуряване на стабилността на глобалните енергийни пазари", се казва в документа.

Тръмп и Путин се договориха да работят в тясно сътрудничество в рамките на Г-20, за да се противопоставят на разпространението на новия коронавирус, както и да съживят световната икономика.

Тръмп: Пикът на смъртност от COVID-19 ще е след две седмици (ВИДЕО)

Тръмп също изрази интерес към демократичния преход във Венецуела, който ще сложи край на продължаващата криза. "По отношение на Венецуела президентът Тръмп повтори, че ситуацията във Венецуела е трудна и всички сме заинтересовани от демократичен преход, който да сложи край на продължаващата криза", се казва в документа.

Пресслужбата на Кремъл съобщи по-рано, че Путин и Тръмп са обсъдили възможността за по-тясно сътрудничество между двете страни за противодействие на разпространението на коронавируса в света и състоянието на глобалния петролен пазар. Засегнати са били и някои въпроси на двустранните отношения, отбеляза пресслужбата на Кремъл.
БГНЕС