Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ясно даде да се разбере, че няма да се откаже от навика си да туитва, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп нарече US медии "врагове на американците"
 
Тръмп подхвана пак "туитър войната" с медиите

"Само Медиите на Лъжливите Новини и враговете на Тръмп искат да спра да ползвам Социалните Медии (110 милиона души). Това е единственият начин да изкарам истината наяве!", написа Тръмп в Туитър.

Джон Кели сменя Рейнс Прибъс като началник на кабинета на Тръмп
 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС

Туитът идва след вчерашното назначаване на о.р. генерал Джон Кели за началник на кабинета на Тръмп, за да внесе ред в обхванатия от хаос Бял дом. Същия ден Кели уволни новия директор на комуникациите Антъни Скарамучи и промени йерархическата структура така, че всички високопоставени служители да се отчитат пред него.


"Ню Йорк поуст" в статия за Тръмп от три думи: "Спри. Просто спри"

Тези решения на Кели бяха похвалени от съюзници на Тръмп и конгресмени, които изразиха надежда, че новият началник на кабинета ще потуши вътрешните конфликти и ще придвижи политическия дневен ред след шест месеца суматоха. Не е ясно обаче доколко Кели ще може да контролира слабостта на Тръмп към пораждане на конфликти и правене на необмислени коментари в социалните медии, отбелязва АП.
БТА