/ Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп благодари на сингапурския министър-председател Ли Сян Лун за готовността му да предостави място за неговата среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предадоха АП и ТАСС, като се позоваха на Белия дом.
 
Президентът на САЩ се е обадил по телефона на сингапурския премиер и му е благодарил за това, че се е съгласил да бъде домакин на срещата между Тръмп и Ким на 12 юни.
 
Вече е ясно: Тръмп съобщи кога и къде ще е срещата с лидера на Северна Корея

Двамата лидери също така са обсъдили въпроси, свързани с регионалната сигурност, и са потвърдили партньорството между своите държави.
 

Сингапурското външно министерство каза, че за страната е чест да бъде домакин на такова "историческо и значимо събитие" и ще направи всичко по силите си, за да съдейства за провеждането на "гладка и успешна среща". Сингапурският премиер е поканил американския президент на официално посещение през ноември и Тръмп е казал, че ще се постарае да дойде.

Ким е готов да представи план за денуклеаризация на Корейския полуостров

Междувременно държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че ако КНДР се съгласи да премахне ядрения си арсенал, Вашингтон ще работи заедно с нея за възстановяване на слабата й икономика.

Северна Корея закрива ядрения си полигон през май

"Ако Северна Корея предприеме смели действия за ядрено разоръжаване, САЩ са готови да работят със Северна Корея, за да постигне процъфтяване наравно с нашите южнокорейски приятели“, каза той на пресконференция във Вашингтон с южнокорейския му колега Кан Гьон Хва.
БТА, БГНЕС