Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в Туитър, че ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур, предадоха световните агенции.
 

"Силно очакваната среща между Ким Чен-ун и мен ще се състои в Сингапур на 12 юни“, написа Тръмп.

„И двамата ще се опитаме я превърнем в един много специален момент за Световния Мир!", посочи още той.

Министерството на външните работи на Сингапур потвърди, че срещата между двамата лидери ще бъде на 12 юни на сингапурска територия, предаде ТАСС.

"Сингапур е щастлив да е домакин на срещата, която ще се състои на 12 юни". "Разчитаме, че тези преговори ще послужат за насърчаването на мира на Корейския полуостров", се казва в изявлението на ведомството.

Междувременно лидерът на КНДР Ким Чен Ин заяви, че срещата на върха с американския президент Доналд Тръмп е исторически шанс за построяване на едно светло бъдеще и положителна промяна за Корейския полуостров. Това съобщи официалната севернокорейска агенция КЦТА след срещата на севернокорейския ръководител и държавния секретар на САЩ Майк Помпео. Във вторник в Пхенян пристигна Помпео за уточняване на организационни въпроси, свързани с предстоящата среща на върха. Той написа в профила си в Twitter, че е имал продуктивна среща с Ким Чен Ун.
БТА