Тримата най-богати в света загубиха милиони заради Тръмп

/ БГНЕС
Ако за повече от нас е лошо, когато загубим дори една банкнота, някои хора губят милиони долари за дни. Точно това наблюдаваме, след като американският президент Доналд Тръмп продължи словесната си война със Северна Корея, заплашвайки от конфликти, поради което Джеф Безос, Бил Гейтс и Марк Зукърбърг се разделиха с милиарди.

Тримата съобщиха за спаднали индекси, след като като инвеститори продадоха акции и се насочиха към по-сигурни убежища като златото.

Марк Зукърбърг се дипломира 12 години след като напусна Харвард (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Собственикът на Amazon Джеф Безос, който наскоро стана най-богатият човек в света, претърпя най-големите загуби - цели 2 млрд. долара само за дни. Създателят на Facebook Mарк Зукърбърг е вторият най-голям губещ с 1,6 млрд. долара. Основателят на Microsoft Бил Гейтс загуби по-малко от 1 мрлд. долара.
 
Общо около 30 млрд. долара бяха изгубени от американските технологични компании през последната седмица.
 

Джеф Безос
Guliver/Getty Images


Шефът на Amazon Джеф Безос за кратко беше най-богатият мъж

Лари Елиът от "Гардиън" пише: "Нарастващото напрежение между САЩ и Северна Корея засили швейцарския франк, японската йена, златото и държавните облигации, тъй като инвеститорите търсят традиционно безопасни убежища по време на геополитическа несигурност".
 

Марк Зукърбърг
Guliver/Getty Images


Във вторник Тръмп заяви пред репортери, че Северна Корея не трябва повече да отправя заплахи към САЩ. Той обеща да се отговори на атаките с "огън и жупел, каквито светът никога не е виждал".
 
Вижте осемте най-богати хора в света, имащи повече пари от 3,6 млрд. души

По-късно севернокорейската агенция KCNA съобщи, че армията разработва план за изпреварващ ракетен удар по американски военни съоръжения в Гуам, включително военновъздушната база Андерсън, където са разположени стратегическите бомбардировачи B-52.
 

Бил Гейтс
Guliver/Getty Images

БГНЕС