Един от българските ученици, които пострадаха след взрив на цистерна на магистрала в Болоня вчера, вече е изписан от болницата, съобщава NOVA. Той обаче остава под лекарско наблюдение и периодично трябва да се явява за превръзки. Други трима български младежи остават в болница. Ученикът, който е най-тежко пострадал при инцидента, е в специализирана болница в Чезена. Той е с изгаряния по долната част на краката и петите. Още 2 момчета са в болница с втора степен изгаряния.

Болоня
БГНЕС


Двама загинали и около 70 ранени при мощната експлозия в Болоня (СНИМКИ)

Вчера мощна експлозия разруши аутобана в близост до летището на Болоня, след като цистерна с възпламенителен товар връхлетя върху редица от спрели превозни средства. При инцидента загина шофьорът на цистерната. Ранените са 145 души, седем от които са тежко пострадали, съобщиха днес градските здравни власти, цитирани от ДПА. Първаночално се твърдеше, че жертвите са две, а пострадалите са между 60 и 70 човека. Видеозапис от мястото на вчерашния инцидент показва цистерната със запалими вещества да се забива в задната част на друг камион, който е спрял заради натовареното движение около летището в Болоня. Цистерната избухва в пламъци, избълвайки огромно кълбо огън и черен пушек, който се издига в небето над местопроизшествието, отбелязва БТА.

Болоня
БГНЕС


Български ученици са пострадали леко при експлозията край летището в Болоня

Общо седем ученици в Професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров" в Силистра попаднаха в периметъра на взривната вълна при експлозията на камиона цистерна на магистралата край Болоня вчера, като повечето от тях имаха леки наранявания. Пострадалите български младежи, трима от които остават в болница, са част от група от 20 единайсетокласници, които са на практически стаж в местна фирма в Италия. Групата се придружава от четирима преподаватели от училището, включително и директорката. Пред Дарик Татяна Кинджакова увери, че децата са добре и че за тях се полагат необходимите грижи.

Болоня
БГНЕС

За момента не е постъпило нито едно искане учениците да се приберат в България предсрочно и те ще останат да довършат стажа си.