/ БГНЕС
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън призна, че нарича Доналд Тръмп "изключителен президент". В интервю за Си Ен Ен, той каза: "Нашите отношения са изключително отворени, откровени и директни".
 
"Ние често се виждаме и обсъждаме широк спектър от различни международни въпроси. В резултат президентът взема решение, а аз правя всичко възможно, за да изпълни това решение най-добрия начин", разказа политикът.
 
Тилърсън нарекъл Тръмп "дръвник" и за малко не подал оставка

Той отбеляза, че въпреки гледната си точка, Тръмп "разбира перфектно целите и задачите на външната политика" на Вашингтон.
 
"В много отношения е нестандартен президент. Лично ме избира за държавен секретар, което беше също необичайно движение", добави Тилърсън.
 
Въпреки скандалните разкрия, Тръмп изрази доверие към Тилърсън

Пред Си Ен Ен Рекс Тилърсън призна, че президентът на САЩ Доналд Тръмп не иска военната конфронтация със Северна Корея и се надява да разреши проблема с ядрената програма на Пхенян по дипломатичен път.
 
Тръмп предизвиква Тилърсън да си премерят коефициентите на интелигентност

"Президентът ми каза ясно, че иска да разреши проблема по дипломатичен път и не търси война", подчерта държавният секретар.
 
Тилърсън отхвърли твърдението, че според държавния глава дипломатическите усилия на Държавния департамент са загуба на време. "Не, не е така. Той ми каза да продължа дипломатическите си усилия", добави той.
БГНЕС