Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери, че никога не е унижавал държавния секретар Рекс Тилърсън, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В откритата за журналисти част от срещата му с бившия държавен секретар Хенри Кисинджър в Овалния кабинет, президентът бе запитан за свое интервю за сп. "Форбс". В него Тръмп предлага да се сравни неговият интелектуален капацитет (IQ) с този на Тилърсън и отбелязва, че резултатът му е предизвестен.

Тръмп предизвиква Тилърсън да си премерят коефициентите на интелигентност

"Не, никого не съм унижавал", отвърна Тръмп и добави, че не подкрепя такова поведение. Той отговори утвърдително на въпрос дали все още има доверие на Тилърсън.

По-рано този месец Тръмп написа в Туитър, че Тилърсън си губи времето с опитите да претоваря със Северна Корея, отбелязва АП.

На 4 октомври телевизия Ен Би Си съобщи, че преди около три месеца държавният секретар на САЩ нарекъл президента "дебил" и заплашил да подаде оставка заради несъгласие с Тръмп по редица външнополитически въпроси. Впоследствие Тилърсън отрече тази информация, а Тръмп призова Ен Би Си да се извини за публикуването на лъжлива новина. Телевизията отказа и заяви, че съобщението й отговаря на истината, припомня ТАСС.
БТА