/ БГНЕС
Разследването не изключва терористът, взривил бомба в метрото на Санкт Петербург, да е имал съучастник, посочват от правоохранителните органи.

Официално: Атентаторът от Санкт Петербург е Акбаржон Джалилов

"Активно се работи по версията, че заподозреният в бомбения атентат не е действал сам. Някой може да го е снабдил с компоненти за експлозивите, да е подсигурил транспортирането им, да е осигурил място, където да работи над тях, както и да е изготвил плана за терористичния акт", отбеляза източникът.
Вижте снимки от Санкт Петербург тук

Той уточнява, че на този етап това е само една от работните версии. Разследването обаче активно работи по този вариант.

Междувременно стана ясно, че следственият комитет на Русия е установил местожителството на предполагаемия изпълнител на терористичното нападение в Санкт Петербург, съобщи ТАСС.

Кой и защо удря Русия?

„Установено е местожителството на Акбаржон Джалилов, извършил по данни на следствието взрива във вагон на метрото. В жилището му вече е извършен обиск", заяви ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин на оперативно съвещание със следствено-оперативната група.
Жертвите на атентата в Санкт Петербург са вече 14

Бастрикин нареди да се проверят евентуални връзки на предполагаемия атентатор с "Ислямска държава", заяви представителката на ведомството Светлана Петренко.
 
БГНЕС