/ netinfo
Айфеловата кула ще потъне в мрак в полунощ в памет на жертвите от вчерашния атентат в Санкт Петербург, съобщи парижката кметица Ан Идалго, цитирана от АФП.

Кой и защо удря Русия?

"Тази вечер в полунощ (1.00 ч. след полунощ бълг. време) Париж ще изгаси осветлението на Айфеловата кула в памет на жертвите на атентата в Санкт Петербург", заяви Идалго в туит с хаштагове "#SaintPetersbourg" и "#NoussommesUnis" (#СанктПетербург и #НиесмеЕдинни).

Междувременно Киргизстан заяви, че главният заподозрян за атентата в метрото на Санкт Петербург не е бил киргизстански гражданин, предаде ДПА, като се позова на агенция Интерфакс.
Според киргизстанското външно министерство 22-годишният Акбаржон Джалилов е бил етнически узбек, роден в киргизстанския град Ош и получил руско гражданство по линия на баща си като тийнейджър.

Атентаторът от Санкт Петербург е Акбаржон Джалилов

Взривът с неустановен произход избухна вчера около 14.40 ч. Разследващите квалифицираха произшествието като терористичен акт, макар да се проверяват и други възможни версии.
 
Броят на загиналите при взрива във вагон на метрото в руския град Санкт Петербург достигна 14 души, съобщи днес руското министерство на здравеопазването. 11 души са загинали на място, един на път за болницата, а двама са издъхнали в приемното отделение на Мариинската болница. В момента 49 души остават на лечение. 13 са освободени за домашно лечение.
БТА