Тереза Мей
Тереза Мей / БГНЕС
Британският премиер Тереза Мей заяви, че Великобритания и ЕС са готови да започнат преговорите за развода си, но не каза кога ще стартира формалната процедура за напускане на блока, предаде Асошиейтед прес.

Лондон готов на споразумение за запазване статуквото на гражданите на ЕС след Брекзита
 
"Нашите европейски партньори дадоха ясно да се разбере, че искат да се захванем с преговорите, също както и аз. Време е да започнем процедурата по напускане на ЕС", каза тя на пресконференция след последната си среща на върха преди активирането на член 50 на Лисабонския договор.
 
Френският президент Франсоа Оланд каза, че Мей не е дала никаква информация на колегите си в Брюксел за преговорите за излизането на кралството от ЕС, предаде ТАСС.

Тереза Мей смята, че не трябва да има втори референдум за независимост на Шотландия
 
"Днес не говорихме за Брекзит и премиерът Мей не даде никаква нова информация", каза Оланд и допълни, че дискусията по тази тема ще бъде в петък, когато лидерите на 27-те страни ще се съберат отново без нея.

Полша гневна заради Туск, отказа да подпише декларацията от срещата на върха в Брюксел
 
По думите му Великобритания е взела пълноценно участие в решенията на срещата, включително в преизбирането на Доналд Туск за председател на Европейския съвет.
БТА