/ iStock/Getty Images
Сепаратистите в Източна Украйна съобщиха за две цивилни жертви
Един човек е бил убит тази сутрин при обстрел на руското погранично село Тьоткино, Курска област, от страна на украинската армия. Има и ранени, предаде ТАСС, като се позова на губернатора на южния руски регион Роман Старовойт.

"Поредната атака на врага срещу Тьоткино, която бе извършена призори, за съжаление, завърши с трагедия. Към този момент е известно за най-малко един загинал сред цивилното население", написа Старовойт в своя канал в Телеграм.

Той съобщи още, че по предварителни данни убитият е шофьор на камион, който доставял суровини в завод за спиртни напитки. По предприятието са били нанесени няколко удара.

"Има и ранени. Оказва им се първа помощ", отбеляза губернаторът на руската Курска област, без да посочи конкретни числа.

Няколко къщи в Тьоткино са понесли щети. В момента в селото се гасят пожари. Има съобщения и за неизбухнали снаряди, каза още Старовойт.

Тьоткино бе подложено на обстрел от украинска страна над пет пъти, за последно - едва вчера, отбелязва ТАСС.

Проруските сепаратисти от т. нар. Луганска народна република в Източна Украйна съобщиха за два обстрела от украинска страна през последното денонощие, при които са били ранени двама цивилни.

Украинската армия е обстрелвала "Донецката народна република" 41 пъти за изминалите 24 часа. Двама цивилни са били убити, а 41 - ранени, казаха местните сепаратисти.
БТА