Китайският изследовател Хъ Цзянкуей съобщи за раждането на две близначки, чиято ДНК е била модифицирана
Китайският изследовател Хъ Цзянкуей съобщи за раждането на две близначки, чиято ДНК е била модифицирана / БГНЕС
Световната здравна организация (СЗО) съставя работна група, за да бъдат въведени по-строги критерии при редактирането на човешки гени, съобщават световните агенции.

Китай спря работата по генното редактиране на бебета
 
По думите на генералния директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, подобни генетични манипулации "не могат да бъда извършвани без въвеждането на ясни правила и стандарти" в тази област.
Разработените критерии и директиви ще трябва да посрещнат етичните и здравни предизвикателства при редактирането на човешки гени.

Създават нов човешки вид, а ние гледаме с широко затворени очи
 
Световните агенции припомнят, че наскоро китайският изследовател Хъ Цзянкуей обяви във видеоматериал, разпространен във видеоплатформата YouTube, за раждането на две близначки, чиято ДНК е била модифицирана, за да бъдат устойчиви на зараза с вируса на СПИН. Техният баща е носител на ХИВ.

Учени твърдят, че са създали първите генно редактирани бебета
 
Световната научна общност единодушно осъди генното инженерство, практикувано върху хора, и настоя за прекратяването на експериментите в тази област. Подобни практики могат да повлекат след себе си непредвидими последствия, изтъкнаха специалистите.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА