/ / Gulliver/Getty Images
Известният създател на комикси за "Марвел", "бащата" на Спайдърмен и Х-Мен Стан Лий се отказа от съдебното дело за 1 милиард долара, което през месец май заведе срещу основаната от него компания Pow! Entertainment, предаде АФП.
 
„Бащата” на Спайдърмен и Х-мен съди компания заради опит за измама

Той я обвиняваше, че се опитала да го измами, възползвайки се от напредналата му възраст. "Тази афера бе смущаваща за всички, включително за самия мен и феновете", заяви 95-годишният основател на империята "Марвел", която бе купена от "Дисни" през 2009 г. "Щастлив съм, че загърбвам съдебното дело и се залавям отново за работа заедно с приятели и колеги от Pow! Entertainment, за да лансирам нови персонажи и фантастични истории", допълни той.
 
Стан Лий оспорваше условията, при които миналата година e подписал продажбата на Pow! Entertainment на китайски холдинг. Лий твърдеше, че ръководителите на Pow! Entertainment не го информирали за подробностите, свързани с продажбата.
 
Най-запомнящите се злодеи на „Марвел“ (СНИМКИ)

Той не знаел, че китайският купувач Camsing International ще има изключителното право да използва името и лика му. Ръководителите на Pow! Entertainment се били възползвали, че Стан Лий бил разстроен след смъртта на съпругата си, когато подписал договора, и че страда от дегенерация на макулата - свързано с напредналата възраст увреждане на зрението.
 
БТА