/ Gulliver/Getty Images
Съд определи сумата от 1 млн. долара за освобождаването под гаранция на обвинения в сексуално насилие певец Ар Кели, съобщиха световните агенции.

Певецът Ар Кели беше обвинен в сексуални агресии, сред които и над малолетни

Решението беше постановено от съдия Джон Фицджералд от съда в окръг Кук, щата Илинойс. Той поясни, че общата сума се получава от 250-те хиляди долара за всяка жена, обвиняваща музиканта в насилие. Жертвите на сексуалните посегателства на Кели са били на възраст между 13 и 17 години по време на неговите деяния. Съдебните власти разполагали с видеозаписи от епизодите със сексуално насилие, в които е обвинен певецът.
 
52-годишният тъмнокож аренби певец от Чикаго Ар Кели се сдоби със световна слава през 90-те години на миналия век с хитове като "Bump N Grind", "Gotahm City", "I Believe I Can Fly" и др. Последната песен му донесе три награди "Грами" през 1996 г.

Gulliver/Getty Images

Документален филм обвинява Ар Кели в педофилия

Според американската съдебна система певецът трябва да депозира 10% от постановената сума за пускане под гаранция, т.е. 100 000 долара.
 
Засега той не е успял да събере парите, съобщават местни медии, цитирани от световните агенции. Това означава, че Ар Кели остава зад решетките за поредна нощ. Той вече прекара две нощи в ареста.
БТА