Световният шампион с Италия от 2006 г. Лука Тони бе ограбен от въоръжени престъпници в дома му
Световният шампион с Италия от 2006 г. Лука Тони бе ограбен от въоръжени престъпници в дома му / getty images
Световният шампион с Италия от 2006 г. Лука Тони преживя кошмарни мигове между 19,30 и 21,20 ч. в четвъртък вечерта пред дулата на пистолетите на трима бандити, проникнали с взлом в къщата му, съобщава „Гадзета ди Модена“. Четвърти от бандата останал в черно Ауди със запален двигател пред дома на бившия централен нападател, който по това време вечерял със семейството си, вкл. и двете му малки деца.

Престъпниците заплашили с пистолети Тони, претърсили обстойно къщата и отмъкнали хиляди евро и десетина скъпи часовника. Кошмарът за семейство Тони траял почти един час.



Той разказал подробностите на разследващите, които изискали записите от многобройните тв камери в района в Монтале Рангоне.

„В четвъртък вечерта между 19,30 и 21,30 ч. станахме жертва на грабеж у дома от трима престъпници, които бяха с маски и оръжие“, заяви Лука Тони, който е близък с Валери Божинов от престоя на нашия във Фиорентина. „Най-важното е, че моето семейство е добре, не ни нараниха, но преживяхме силна уплаха и стрес. Съжалявам, че престъпниците ми отнеха ценности, които имат голяма семейна стойност.



След грабежа се намесиха силите на реда, вероятно повикани от съседи, които се усъмнили от присъствието и движението на една кола пред къщата. А охраната така и не разбра нищо“.

В Италия подозират, че вече съществуват организирани престъпни групи, които ограбват футболисти – настоящи и бивши. Разликата с взлома в дома на Тони с предишни подобни грабежи е, че той е бил вкъщи. През 2008 г. му откраднали Златната обувка и златния медал от световното в Германия през 2006 г.

Превод и редакция: DarikNews