Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Индийска двойка нае самолет, за да се венчае в облаците пред 161 гости и да заобиколи наложените противоепидемични мерки в страната, предаде Франс прес.

Булката и младоженецът, чиято идентичност не бе разкрита, се врекли във вечна вярност в момента, в който самолетът на компания "Спайсджет" се бил насочил към град Бангалор и прелиташе над храма Минакши в град Мадурай.

Видеозаписи и снимки от церемонията бяха пуснати в социалните мрежи. Никой от приставащите на небесната венчавка не носел маска и не спазвал мерките по физическо дистанциране, което е в нарушение на приетите противоепидемични мерки.

Ръководителите на индийската гражданска авиация провеждат следствие по случая и временно са отстранили членовете на екипажа. Те настояват компанията "Скайджет" да санкционира младоженците и техните гости, които могат да получат забрана за граждански полети. Повечето от щатите в Индия позволяват присъствието на подобни тържества на максимум на 50 души.

В Индия, която беше силно засегната от пандемията от COVID-19, броят на жертвите надхвърли 300 000 души, припомня агенцията.
БТА