Виталий Кличко
Виталий Кличко / NOVA
Водоснабдяването и електрозахранването в украинската столица Киев са възстановени ден след като бяха прекъснати от руски ракетни удари, съобщи кметът на града.

"Водоснабдяването на домовете на жителите на Киев е напълно възстановено.... Електроснабдяването в Киев също е възстановено", съобщи Виталий Кличко в социалните мрежи.

Но той уточни, че все още ще има планирани прекъсвания на електрозахранването в града "поради значителния дефицит в енергийната система след варварските атаки на агресора".

Украинските военни заявиха, че в понеделник Русия е изстреляла 55 крилати ракети и десетки други боеприпаси срещу територията на страната.

Ракетни удари в Украйна

Президентският съветник Олексий Арестович нарече бомбардировката "един от най-масираните обстрели на нашата територия от страна на армията на Руската федерация".

Той обаче отбеляза, че благодарение на подобрената противовъздушна отбрана, включително със западна помощ, "разрушенията не са толкова критични, колкото биха могли да бъдат".

Украйна заяви, че руските удари през последния месец са унищожили около една трета от електроцентралите ѝ, и призова украинците да пестят електроенергия колкото е възможно повече. 
БГНЕС