Британският певец, пианист и композитор Елтън Джон е бил хоспитализиран за кратко с наранявания, получени при падане в дома си във френския град Ница, съобщава изданието Nice-Matin.

Според вестника артистът е откаран в болница в Монако в неделя вечерта с леки наранявания.

Представител на музиканта потвърди пред британското издание MailOnline, че той е бил изписан в понеделник сутринта и вече е у дома си "в добро здраве“.

Елтън Джон изнесе последния си концерт (СНИМКИ)

"Можем да потвърдим, че след подхлъзване вчера в дома му в южната част на Франция, Елтън посети местната болница като предпазна мярка. След прегледите той бе незабавно изписан тази сутрин и сега се върна вкъщи и е в добро здраве“.

Елтън прекарва лятото във Франция заедно със със съпруга си Дейвид Фърниш и двамата им синове, след като приключи турнето си Farewell Yellow Brick Road през юли.

Последният си концерт 76-годишният музикант изнесе в края на юни. Списание Rolling Stone го класира на 49-то място в списъка на най-великите изпълнители. Печелил е пет статуетки "Грами“, два "Оскар“-а, както и два Златни глобуса. През 1994 година е включен в Залата на славата на рокендрола.
Агенция "Фокус"