/ БТА
Спасителни екипи в Германия издирват петима работници, които са в неизвестност, откакто експлозия разтърси във вторник индустриален парк в град Леверкузен, предаде Асошиейтед прес. Двама души загинаха и 31 бяха ранени при експлозията в обект за утилизация на отпадъчни химически материали в индустриалната зона "Кемпарк".

"Трябва да приемем, че изчезналите хора вече няма как да бъдат намерени живи", каза пред репортери в Леверкузен Франк Хилдмар, директор на компанията оператор на "Кемпарк". Той добави, че един от ранените все още е с опасност за живота.

Експлозия в химически завод в Леверкузен (СНИМКИ/ВИДЕО)

Днес се очаква да започне разследване на причината за експлозията. Засега изглежда, че взривът е свързан с цистерни за складиране на разредители.

Заради гъстия дим властите предупредиха живеещите наоколо да стоят по домовете си, да не позволяват на децата си да играят навън, да не използват външни басейни и да не ядат плодове и зеленчуци от градините си през следващите дни.

Предотвратиха втора експлозия в химическия завод в Леверкузен, жертвите и ранените се увеличават

Експерти измерват въздуха за възможни токсини.

Леверкузен е дом на "Байер", една от големите германски химически компании и един от най-големите работодатели в региона. В града живеят 163 000 души, много от които работят за "Байер". Индустриалната зона се намира близо до река Рейн.
БТА