/ БТА
В Одеса отекна силен взрив. Това стана малко след като в 10:41 ч. бе обявена тревога и във връзка с това местните власти съобщиха за заплаха от атака с балистични ракети в града и в Одеска област, съобщи кореспондентът на БТА Светлана Драгнева.

Три минути след обявяването на тревогата, в 10:44 ч. се чу мощен взрив в Одеса. По предварителна информация в местните канали в приложението "Телеграм" се е взривила ракета "Искандер-М".

Съобщава се, че при ракетната атака са поразени три места. Повече подробности се очакват на по-късен етап.

Бесарабски българин загуби жена си и бебето им при руските атаки с дронове в Одеса

"През нощта врагът отново атакува Одеса и областта с дронове "Шахед-131/136".  Нашите сили за противовъздушна отбрана свалиха  18 вражески дрона", съобщи по-рано председателят на Одеската областна военна администрация  Олег Кипер в приложението "Телеграм". 

За щастие, няма жертви сред цивилното население, уточни областният губернатор. По негова информация руските терористи отново коварно са насочили дроновете към населени места и промишлени обекти в крайбрежната зона. 

"Маневрите на дроновете в жилищни квартали затрудниха силите за противовъздушна отбрана. Повредени са газопровод и жилищни сгради в частния сектор в резултат на падащи фрагменти от свалени дронове в Одеска област", посочи Олег Кипер. 

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 година. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
кореспондент на БТА Светлана Драгнева