/ БГНЕС
Двама души загинаха при среднощни руски атаки с дронове по Украйна, предаде Франс прес.

Седем души са ранени, сред които и дете на 3 годинки. При удара има и сринати жилищни сгради, предава кореспондент на БТА Светлана Драгнева.

Повредени са многоетажни блокове в града. Под развалините може още да има хора, съобщи в приложението Телеграм Олег Кипер, председател на Одеската областна военна администрация. 

Тревогата за атака бе обявена в 00.54 часа местно време. В пост в "Телеграм" украинският президент Володимир Зеленски заяви, че един от дроновете е поразил жилищна сграда в Одеса и са били унищожени 18 апартамента, предаде Ройтерс. Зеленски постна и видео, показващо разрушената сграда и спасители, които претърсват развалините.

Според украинската медия "Суспилне"  шестима души се водят за изчезнали.

В село Велики Бурлук на около 100 километра от Харков при удар с дрон е била поразена къща и един мъж е загинал, съобщиха представители на местните власти. В самия Харков при атаки с дронове са повредени коли и жилищни сгради, но жертви няма. 
 
Украинският черноморски град е бил атакуван с дронове откъм Черно море. В приложението Телеграм се пояснява, че дроновете са дошли откъм Фонтанка и Южне.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
кореспондент на БТА Светлана Драгнева