/ Guliver/Getty Images
Националната коледна елха пред Белия дом падна във вторник следобед заради разразилите се силните зимни ветрове, предаде Асошиейтед прес.

Дървото - 12-метров норвежки смърч от националната гора Мононгахела в Западна Вирджиния, беше поставено неотдавна в Елипсата на Белия дом, известна като Президентския парк.

 
Според Службата на националните паркове елхата е паднала около 13 часа във вторник на фона на силни пориви на вятъра, достигнали до 74 км/ч на близкото национално летище "Рейгън".

Коледната елха пристигна в Белия дом

От ведомството посочиха в имейл, че след подмяна на скъсан кабел, коледната елха е била изправена отново към 18 часа в рамките на същия ден.

Запалването на светлините на коледното дърво е ежегодна празнична традиция на Белия дом с обратно броене и музикални изпълнения. Тазгодишната елха е нова и заменя по-старо дърво, което според Службата на националните паркове е развило гъбично заболяване и игличките му са покафенели и са опадали.

По план светлините на коледната елха трябва да бъдат запалени в четвъртък. От Белия дом не съобщават дали инцидентът от вторник ще забави традиционното им запалване.
 
Елена Христова/БТА