/ Gulliver/Getty Images
Няколко силни експлозии отекнаха днес към 15.15 часа българско време в района на Бубан поток и разтревожиха жителите на Белград, съобщава вестник "Новости".

Според ТВ Първа и радио Б92 са загинали двама души. Засега няма официални информации за инцидента. От МВР съобщиха за Б92, че екипи на Сектора за извънредни ситуации са изпратени на мястото. Според "Новости" е избухнало ракетно гориво в цеховете на фабриката за специално производство "Едепро", в които се правят противоградни ракети. Граждани съобщиха, че земята се е разтресла и огромен облак дим се е издигнал над мястото на експлозията. Според непотвърдени официално информации експлозиите са били три.

По време на взрива във фабриката е имало около 100 работници, чиято съдба засега не е известна. Няма достъп до фабриката, в която са изпратени спасителни екипи. Част от пътя към фабриката е сринат, движението е блокирано, допълва вестникът. Вестник "Блиц" съобщава на свой ред, че линейки със сирени напускат района на фабриката и се предполага, че има повече ранени.

На мястото са изпратени "огромен брой" полицаи, допълва вестникът. Изпратени са девет пожарни коли с 36 пожарникари, съобщи и сръбската държавна телевизия РТС. 
БТА