/ БГНЕС
Най-малко шестима души загинаха при самоубийствен бомбен атентат близо до сградата на афганистанското министерство на външните работи в столицата Кабул, предаде ДПА, като се позова на полицията.

Нападателят камикадзе е бил спрян край контролно-пропускателен пункт, преди да успее да стигне до целта си. Той бил застрелян от полицаи, но при детонирането на носените от него експлозиви загинали шестима цивилни. Има и ранени хора, сред които трима представители на силите за сигурност.

Италианската неправителствена организация "Хоспитъл Имърджънси" каза, че 12 пострадали, сред които едно дете, са били откарани към болница. Двама от ранените са починали по пътя. Не е ясно дали те са сред обявените от полицията шест жертви.

Експлозията е станала по обяд в центъра на Кабул в края на работния ден за държавните служители, който приключва по-рано по време на свещения за мюсюлманите месец рамазан. То обаче носи почерка на групировката "Ислямска държава", която е враг на взелите властта в Афганистан талибани и често извършва нападения срещу институции и силите за сигурност.

До момента никой не е поел отговорност за атаката.
Десислава Николова/БТА