/ БГНЕС, архив
Северна Корея отхвърли днес всяка възможност за преговори и заплаши да разшири ядрения си арсенал, отправяйки ново предупреждение към Доналд Тръмп, който започва обиколка в Азия, предаде АФП.

Американският президент предприема първото си пътуване в региона в момент, когато ракетите и ядрената програма на Пхенян предизвикват силно безпокойство, отбелязва агенцията.
 
Северна Корея може да направи ядрен опит над Тихия океан?

САЩ трябва да отхвърлят "абсурдната идея", че Северна Корея ще отстъпи под натиска на международните санкции и ще се откаже от ядрените си оръжия, предупреди официалната агенция КЦТА и увери, че страната е навлязла в "последния етап от ядреното възпиране".
 
"По-добре не мечтайте повече да разговаряте с нас за ядрено разоръжаване", заяви агенцията в коментар, озаглавен "Спрете да сънувате с отворени очи". "Нашият безценен ядрен меч за самоотбрана ще става все по-остър, докато враждебната политика на САЩ, насочена срещу КНДР, не бъде ликвидирана веднъж завинаги", добави КЦТА.
 
Северна Корея: САЩ прави репетиция за война

След посещение в Япония Доналд Тръмп се очаква да пристигне във вторник в Сеул и според Белия дом ще произнесе в парламента слово за "съвместната решимост пред лицето на общите заплахи".
 
Южна Корея обаче много се тревожи визитата да не влоши ситуацията, ако лидерът на САЩ не смекчи войнствената си риторика по адрес на Пхенян, посочва АФП, припомняйки обидите и заканите, разменени през последните месеци между Тръмп и севернокорейския ръководител Ким Чен-ун.
БТА