/ БГНЕС
Северна Корея организира големи тържества в чест на учените, осъществили в неделя най-мощния ядрен опит в нейната история. Фойерверки озариха огромен митинг в Пхенян, предаде Франс прес.

Северна Корея извърши нов ядрен опит, силен трус разлюля страната

Жителите на севернокорейската столица се струпаха в сряда по тротоарите, за да посрещнат с ръкопляскания изследователите, пристигащи с колона от автобуси. Хората от множеството размахваха розови и червени изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените, слезли на площад "Ким Ир-сен".


Там се бяха събрали десетки хиляди. "Изразяваме най-дълбока почит към другаря Ким Чен-ун, върховния ръководител, донесъл на корейския народ най-голямото постижение в неговата история", се четеше на един от плакатите. "Никой не може да спре нашия устрем към бъдещето", гласеше друг.

ВИЖТЕ В СНИМКИ КАКВО МОЖЕ АРМИЯТА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ

Оратори, цитирани от агенция КЦТА, обясниха на митинга, че севернокорейската армия "ще сложи точка в съдбата на американските империалисти, подобни на гангстери, с безмилостни превантивни удари, ако те накрая разпалят война заедно с ордите от предатели".
БТА