Снимката е илюстративна 
Снимката е илюстративна  / БТА
Северна Корея изстреля в събота балистична ракета, съобщиха южнокорейските въоръжени сили, японското министерство на отбраната и японската брегова охрана, предадоха световните агенции.

Северна Корея изстреля неидентифицирана балистична ракета по посока на Източно море, се пояснява в съобщение на генералния щаб на южнокорейските въоръжени сили, като под Източно море се визира Японско море.

Японското министерство на отбраната също потвърди информацията, като каза, че вероятно става дума за балистична ракета, без да навлиза в повече детайли.

Ким отново се появи с дъщеря си, този път на футболен мач

Изстрелването идва в момент, в който САЩ и Южна Корея се готвят да водят учения за симулация на ядрена атака, идваща от Северна Корея. Учението ще бъде идната седмица във Вашингтон.

Северна Корея вече предупреди в петък, че ще реагира с безпрецедентна сила на американо-южнокорейските военни маневри, като съзря в тях подготовка за въоръжен конфликт.

Според експерти Пхенян може би е създал военно звено, което да оперира с нови междуконтинентални балистични ракети в съответствие с неотдавнашно преструктуриране на севернокорейските въоръжени сили. Кадри от парада в Пхенян на 9 февруари са навели експертите на подобни изводи, предаде Ройтерс.

Миналата година Северна Корея изстреля рекордно количество ракети, над 70, пък припомня ТАСС.
Габриела Големанска/ БТА