Сеул, Южна Корея
Сеул, Южна Корея / iStock/Getty Images
Южна Корея съобщи за 299 новозаразени с коронавируса за последния ден и обяви, че налага нови ограничения на ресторантите, баровете и сладкарниците в района на гъсто населената столица, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Посещаването на ресторанти, барове и сладкарници ще бъде забранено от 21 до 5 часа. Кафенетата могат да доставят само напитки по домовете до полунощ на 6 септември. Освен тях затварят врати фитнес центровете и центровете за следучилищно обучение.

Тайфунът Бави повреди сгради и наводни пътища на Корейския полуостров

Църквите, нощните клубове, закритите спортни клубове и повечето училища вече са затворени, а носенето на маски е задължително на обществени места.

209 от новите случаи са открити в столицата Сеул и съседните провинции Инчхеон и Кьонги. 30 други случая са открити в югоизточния град Тегу. Църквите станаха центрове за заразяване в Сеул и на други места, като много от тях не налагаха носенето на маски и разрешаваха на молещите се да пеят и да се хранят заедно.

Днес Южна Корея отбеляза седемнадесетия пореден ден, в който броят на заразените достигна трицифрени числа. С това общият брой на заразените от началото на пандемията вече е 19 699, включително 323 смъртни случая
БТА