Ким Йо Чен
Ким Йо Чен / iStock/Getty Images
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, която е един от най-влиятелните съветници на брат си, определи като безотговорни думите на южнокорейски министър относно способността на Сеул да извърши удари срещу съседа си.

Южнокорейският министър на отбраната Со Ук заяви в петък, че неговата страна разполага с ракети, способни да нанесат точен и бърз удар по която  и да е мишена в Северна Корея. Тези думи бяха изречени в момент, в който Пхенян умножи в последните месеци тестовете на балистични ракети и заплашва да извърши ядрени опити.

САЩ наложиха нови санкции на Северна Корея след последните ракетни тестове

"Неговата безотговорна риторика относно превантивни удари усложни още повече междукорейските отношения и военното напрежение на Корейския полуостров", заяви Ким Йо-чен, цитирана от севернокорейската официална агенция КЦТА, цизирайки думите на южнокорейския министър.

"Южна Корея може да се изправи пред сериозна заплаха, предизвикана от безотговорните думи на своя министър на отбраната и трябва да коригира своето отношение, ако иска да избегне катастрофата", предупреди тя.
БТА