Крит, Гърция Крит е най-големият остров на Гърция и най-южната точка на Европа. Известен е също като острова на Минотавъра от митологията. По-голямата част от острова е планинска, а 6 от върховете надвишават 2000 метра височина. Сред планинския пейзаж се крият много живописни долини и дефилета, като най-известна е Самария. Скалистите брегове и безкрайни пясъци съставят плажната ивица на острова.
Крит, Гърция Крит е най-големият остров на Гърция и най-южната точка на Европа. Известен е също като острова на Минотавъра от митологията. По-голямата част от острова е планинска, а 6 от върховете надвишават 2000 метра височина. Сред планинския пейзаж се крият много живописни долини и дефилета, като най-известна е Самария. Скалистите брегове и безкрайни пясъци съставят плажната ивица на острова. / ThinkStock/Getty Images
Няколко силни труса, два от които с магнитуд от 5,1 и 5,2 по Рихтер, са били регистрирани тази сутрин край гръцкия остров Крит, съобщи БТА.

Трусовете са били с епицентър в морето, на около 50 км от критския град Сития и на около 350 км югоизточно от столицата Атина.

По данни на гръцкия Институт по геодинамика първият трус е регистриран в 3,30 часа сутринта и е бил с магнитуд от 5,1 по Рихтер, а засега последният - в 7,11 ч., със сила 5,2 по Рихтер.

Останалите три земетресения са били по-слаби, с магнитуд между 4,1 и 4,4, и са регистрирани в интервала между двата по-силни.
БТА