/ IStock
Протестиращи се сблъскаха с полицията в центъра на Барселона, след като стотици се събраха, за да демонстрират срещу новитe ограничения срещу коронавируса, включително наложеният полицейски час и забраната за напускане на града през уикенда.

Каталуния затваря границите си, за да овладее епидемията от коронавирус

Говорител на местната полиция заяви пред AФП, че над 700 протестиращи са присъствали на митинга, който по-късно ескалира до насилие, след като група от около 50 души "започна да хвърля опасни предмети" по полицията.

Кореспондент на агенцията на площад „Сант Жауме“ видя десетки демонстранти, носещи предпазни маски, които скандираха „свобода“, които са хвърляли камъни по опитващите се да ги разпръснат полицаи в униформи за борба с безредиците.

Нова разновидност на коронавируса се разпространява в Европа

При сблъсъците са ранени 20 полицаи, а 12 души са арестувани, съобщи полицията в Tуитър. Най-малко две заведения са били разграбени и няколко полицейски автомобила са били повредени, се казва още в съобщението.

Въпреки многото ограничения, наложени в Испания от края на юли насам, когато броят на заразените с коронавируса отново започна да расте, пандемията продължава с нова сила. До момента вирусът е отнел живота на 35 000 испанци.
БГНЕС