/ Guliver/Getty Images
САЩ наложиха санкции на новоизбрания вицепрезидент на Венецуела Тарек ел Аисами, обвинявайки го в участие в международна мрежа за наркотрафик.

С това решение Ел Айсами беше прибавен към американския списък за санкции срещу "важните клечки" в контрабандата с наркотици, тъй като "играе значителна роля в международния наркотрафик". Санкции бяха наложени и срещу заможния бизнесмен Самар Лопес, определен за основен изпълнител на делата на Ел Айсами в тази забранена област.

САЩ обявиха нови санкции заради ракетния опит на Иран

Ел Аисами беше назначен на поста преди месец от президента Николас Мадуро. За момента няма реакции от страна на вицепрезидента и на бизнесмена, но преди Ел Аисами неколкократно е отхвърлял обвиненията срещу него.

Санкциите означават замразяване на активите на вицепрезидента в САЩ и забрана срещу него да влиза в Щатите. Според обвиненията на Вашингтон вицепрезидентът на Венецуела съдействал за доставката на големи количества наркотици от Венецуела в Щатите по въздух и вода. Освен това се твърди, че наркобаронът Уалид Маклед му плащал, за да няма проблеми с доставката на дрога.
БГНЕС