/ Guliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп ще анонсира нови антиимигрантски мерки в името на националната сигурност. Това потвърди един от водещите членове на екипа му Стивън Милър в интервю за телевизия „Фокс Нюз”.

Белият дом пак ще обжалва спряната забрана за пътуване на Тръмп

Милър подчерта, че държавният глава няма да приеме решението на федералните съдилища, които замразиха забраната му за влизане на мюсюлмани в Щатите от седем различни близкоизточни страни. Самият Тръмп заяви още в петък, че обмисля издаването на нова изпълнителна заповед, с която да наложи решението си въпреки съдебното решение. Милър заяви още, че „такова нещо като съдебно върховенство не съществува” и федералните съдии са си присвоили правомощия, които „принадлежат единствено на президента на Съединените щати”. Според него по-нататъшните проверки на пристигащи имигранти могат да включват и проверяване на профилите им в социалните мрежи.

Съдът в САЩ няма да поднови президентския указ за имиграцията

Екипът на президента потвърди още, че ще ускори процеса по депортация на имигранти с криминални досиета. Това е ежегодна процедура в Съединените щати, въведена от предишния държавен глава Барак Обама през 2011 година.
БГНЕС