/ Thinkstockphotos
Правителството на САЩ обмисля да въведе забрана за лаптопи в салоните на самолетите при някои полети от Европа, като така би разширило забраната, която вече е в сила за полети от общо осем близкоизточни и африкански страни, съобщават британски медии, цитирани от ДПА.

Властите на САЩ обмислят разширяване на забраната за летища в Европа, евентуално включващи и британски летища, информира днес в."Гардиън", като се позовава на британски представители.

Компютрите на самолетите може да бъдат обект на хакерски атаки, предупреди US ведомство

В."Тайм" цитира анонимен източник, според когото британското правителство се подготвя Вашингтон да разшири ограниченията, свързани със сигурността, и за полети от Европа.

Британските ръководители на служби за сигурност са предупредени, че САЩ планират въвеждане на забрана за лаптопи за пристигащите полети от някои райони в Европа, посочва вестникът.

Анкара иска от САЩ да отменят забраната за електронни устройства от турски летища

Изданието цитира американски представител, който казва, че разширяването на забраната не е "много далеч в бъдещето" и че Великобритания е сред страните, които може да бъдат засегнати.

САЩ ще забранят по-големите електронни устройства в самолетите

Американските власти наложиха забраната за внасяне на електронни устройства по-големи от смартфони в салоните на самолети, пътуващи за САЩ от 10 летища от Турция, Ливан, Йордания, Египет, Кувейт, Саудитска Арабия, Катар и Мароко.
БТА