/ Thinkstockphotos
Американските власти ще забранят временно по-големите електронни устройства в пътническите салони на самолетите, пътуващи за Съединените щати от десетина страни от Близкия изток и Северна Африка. Причината е неуточнена терористична заплаха, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на източници от правителството на президента Доналд Тръмп.

Новите правила се очаква да бъдат обявени официално от министерството на вътрешната сигурност по-късно. Те били обмисляни, откакто правителството на САЩ научило за неуточнената заплаха преди няколко седмици.

Тръмп подписа нов миграционен указ, в него не фигурира Ирак

Като се позова на анонимен правителствен представител, Си Ен Ен съобщи, че мярката е предприета заради Ал Каида на Арабския полуостров. Част от информацията за заплахата била получена при неотдавнашна операция на американските специални сили в Йемен, предаде Ройтерс.

Тръмп ще обжалва замразяването на втория му имиграционен указ

Тази информация засега не е да бъде потвърдена. Ройтерс обаче припомня, че е съобщавала за няколко предотвратени опита на Ал Каида на Арабския полуостров да взриви летящи за западни държави пътнически самолети.
БТА