Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще обжалва съдебното решение да се преустанови действието на втория му указ по въпросите на миграцията, предаде Франс прес. "Възнамеряваме да обжалваме това погрешно съдебно решение", заяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър. Той уточни, че юристите на Белия дом ще преценят коя е най-подходящата стратегия за обжалване, след като получат разяснения по съдебните решения.

Новата забрана за пътуване на Тръмп претърпя първи удар в съда

В рамките на няколко часа вчера двама федерални съдии в щатите Хавай и Мериленд блокираха влизането в сила на спорния текст, който забранява на гражданите на шест мюсюлмански страни да влизат в САЩ. Съдиите приеха аргументите на демократични щати и на правозащитни активисти, че указът дискриминира мюсюлманите.

Тръмп подписа нов миграционен указ, в него не фигурира Ирак

Тръмп заяви, че съдебната система е политизирана и че се наблюдава "безпрецедентна злоупотреба с власт", което кара САЩ "да изглеждат слаби" чрез блокирането на политиката му.

Американците подкрепят имиграционния указ на Тръмп

"Ще отнесем въпроса толкова високо, колкото е нужно, дори до Върховния съд, ако трябва. Ще спечелим. Ще защитим гражданите си на всяка цена", заяви Тръмп на среща с обществеността в щата Тенеси.
 
БТА