Матео Салвини
Матео Салвини / БГНЕС
Лидерът на крайната десница и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини се срещна със Стив Банън, бившия съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Виктор Орбан: Матео Салвини е моят герой
 
Двамата са обсъдили как да направят основаното от Банън движение най-силната партия в Европейския парламент и как "да бъде спасена Европа".
 
"Той е с нас", написа вчера в "Туитър" белгиецът Микаел Модрикамен, лидер на малката крайнодясна валонска Народна партия. Той помага на Банън в усилията му събере популистите и евроскептиците в лоното на неговото паневропейско "Движение". Съобщението бе придружено със снимка на тримата мъже след срещата им вчера сутринта в министерството на вътрешните работи в Рим.

Италия иска да затвори пристанищата си за европейски кораби с мигранти
 
Салвини заяви днес пред журналисти, че изборите за европейски парламент през пролетта на 2019 г. ще бъдат "повод за историческа промяна и последен шанс за спасяването на Европа".
 
"Ние сме тези, които искат да спасят европейския дух, духа на една обновена общност. Работим за това да се превърнем в първа европарламентарна група", каза Салвини.
БТА