/ iStock

Русия наложи забрана за влизане в страната на вицепрезидента на САЩ Камала Харис, шефа на Фейсбук Марк Зукърбърг и още 27 видни американци в отговор на санкциите, наложени заради военната кампания на Кремъл в Украйна.

Руското външно министерство заяви, че забраната за влизане в страната, която включва и висши служители на Пентагона, американски бизнес лидери и журналисти, ще остане в сила "за неопределено време".

САЩ обявиха нов пакет от санкции срещу Русия

"В отговор на все по-разширяващите се антируски санкции, в рамките на които администрацията на президента на САЩ Джо Байдън поставя все по-голям брой руски граждани - както официални лица и членове на техните семейства, така и представители на бизнеса, академичните и културните среди - в стоп-листата са включени 29 американци от средите на висши ръководители, бизнесмени, експерти и журналисти, които формират русофобския дневен ред, както и съпругите на няколко висши служители", се казва в изявление на дипломатическото ведомство.

"Скоро ще последва ново съобщение за още едно допълнение към руския стоп-лист като контрамярка на враждебните действия на американските власти", се подчертава в съобщението.

Дежа вю: Руският огън в Украйна и Афганистан изстуди международните отношения

Освен това са наложени санкции на 61 канадски граждани.

БГНЕС