/ / iStock/Getty Images
Руските служби за сигурност (ФСБ) са арестували в Сибир мъж, обвинен в планиране на нападение с коктейл "Молотов" срещу сградата на Министерството на отбраната, предаде АФП.

Според изявление на ФСБ, цитирано от агенциите ТАСС и Интерфакс, обвиняемият се е свързал с "паравоенна терористична организация" в интернет през ноември и се предполага, че е планирал да извърши нападение в Барнаул.

Агенция "Риа Новости" излъчи видеозапис, на който се вижда арестът на заподозрения от агенти на ФСБ. Мъжът, който призна за извършеното, е обвинен в "опит за терористично нападение" и го очаква много тежка присъда.

След мащабната офанзива срещу Украйна в края на февруари 2022 г. руските служби за сигурност редовно арестуват хора, обвинени в извършването или подготовката на нападения срещу офиси за набиране на военнослужещи.

ФСБ също така обяви в съобщение за пресата, че е арестувала жител на Новокузнецк (Сибир), обвинен в изпращане на пари на украинската армия.

"Установено е, че арестуваният мъж е превел пари от личните си средства на украинските въоръжени сили, за да могат те да закупят военно оборудване", се каза в съобщението.
Според същия източник срещу него е започнало разследване за "държавна измяна".
БГНЕС