/ ThinkStock/Getty Images
Акция "Булгарис" в Испания. Испанската гвардия разби българска престъпна група, в която са участвали и жени, включително непълнолетни, съобщи NOVA по данни на Националната гвардия в Испания. Задържани са 12 мъже, 19 жени и 11 деца. На всички са им повдигнати обвинения за присвояване на чужди вещи.

Групата се е занимавала с кражби. Разследването е започнало още юни миналата година, след като в полицията са постъпили жалби от хора, оплакали се в кражба на портфейл и телефон.

В Испания разбиха международна наркомрежа с българско участие


Разследващите са установили, че в групата е имало силно изразена йерархия. Трима души са ръководили организацията, девет са били посредници между ръководители и извършители.

Разбиха българска банда, контролирала проституцията по испанското крайбрежие

Работили са по време на празници, където е имало и струпване на хора. Повечето от участниците в групата са се преместили временно в Испания, целта им е била именно да крадат на място, където нямат познати и семейство, нито пък говорят езика. 

Задържаха българи, участвали в международна група за фалшиви пари
 
По време на разследването е установено, че българите са извършвали престъпната си дейност ежедневно и че работят координирано с предварителна и внимателна подготовка.
 
Претърсени са домовете им, открити са телефони, карти, портфейли, документация и 2500 евро.
nova.bg