Руският президент Владимир Путин заяви, че очаква постепенно вдигане на икономическите санкции и нормализиране на отношенията на Русия със Запада, предаде ДПА.

Путин: Русия има интерес ЕС да бъде единен и процъфтяващ

В интервю за държавната Китайска медийна група, публикувано преди предстоящата визита на Путин в Китай, той каза, че сегашните санкции срещу Русия нито я изненадват, нито я плашат.

Подобни ограничения "постепенно ще бъдат отменени", заяви Путин и добави: "И ние ще нормализираме отношенията си с всички наши партньори, включително със САЩ, както и с онези, които се подчиняват на Америка и ни налагат санкции".

Русия е готова за диалог със САЩ, уверява Владимир Путин

В момент когато САЩ и традиционните им съюзници се карат за митата върху вноса, други страни също са започнали да понасят загуби, които САЩ са започнали да им причиняват и това рано или късно ще навреди на всички, включително на инициатора на тези действия, коментира Путин.

Путин подписа закон за контрасанкции срещу САЩ и други „неприятелски държави“

Путин пристига в петък на тридневна визита в Китай, по време на която ще присъства на годишната среща на Шанхайската организация за сътрудничество, военен и икономически блок с фокус върху Евразия. Руско-китайската търговия нарасна до 87 милиарда долара през миналата година, каза Путин.

Очаквания от историческата среща между Тръмп и Ким Чен-ун на 12 юни

Той изрази надежда, че американският президент Доналд Тръмп ще се срещне с със севернокорейския лидер Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур и нарече решението на американския президент да разговаря с Ким "мъдро и зряло".
БТА