/ БГНЕС
Руският президент Владимир Путин призова днес американски бизнесмени да помогнат за възстановяване на нормалния диалог със Съединените щати, заявявайки, че добрите отношения между двете страни са в интерес на всяка от тях, предаде Ройтерс.

Путин отбеляза на Петербургския международен икономически форум, че Москва ще продължи да води разговори с президента Доналд Тръмп и новата администрация на САЩ.

Американски сенатор: Русия е по-голяма заплаха от "Ислямска държава"

"Помогнете ни да възстановим нормалния политически диалог", прикани Путин в речта си пред американски бизнес лидери. "Моля ви от името на Русия и се обръщам към американската страна: Помогнете на новия президент и на новата администрация", добави той.

Путин благодари на американските бизнесмени за участието им във форума в момент, когато според него отношенията между Русия и САЩ са на най-ниското си ниво от Студената война, предаде ТАСС.

ЕС и САЩ имат разногласия по отношение на Русия

"За няколко предходни години на практика беше разрушена изгражданата през предишните десетилетия основа за взаимно сътрудничество. Нашите двустранни връзки достигнаха най-ниската точка от времето на Студената война", каза руският президент. Путин заяви, че Русия възнамерява да продължи диалога с Тръмп и че добрите отношения са изгодни и за двете страни.

Тръмп е категоричен: Няма никакъв сговор между предизборния му екип и Русия

беден съм, че нормализирането на двустранните отношения е в интерес и на двете страни, а ние ще продължим съответния диалог с президента на САЩ Доналд Тръмп и новата администрация. Но за да се постигне успех, са необходими сериозни усилия и от двете страни", подчерта руският президент.
БТА